UEFA, Avusturya-Türkiye maçında gol sonrası bozkurt işareti yapan Milli Futbolcu Merih Demiral'a karşı aldığı kararı açıkladı.

Merih Demiral, 2 Temmuz Salı günü oynanan ve Türkiye'nin 2-1 kazandığı maç sonrası yapılan bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından soruşturma altına alınmıştı. UEFA, Demiral'a 2 maçlık men cezası verdiğini duyurdu. Türkiye Futbol Federasyonu ise bu karara itiraz etmek için CAS'a başvuracaklarını açıkladı.

UEFA'nın açıklamasına göre, Merih Demiral'ın genel davranış kurallarına uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği ve spor etkinliklerini sportif olmayan bir şekilde kullandığı belirtilerek, 2 UEFA milli takım müsabakasından men cezası aldığı ifade edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, savunma için hazırladığı 30 sayfalık dosyayı UEFA Disiplin Kurulu'na sundu. Dosyada, bozkurt işaretinin Türk kültüründe köklü bir sembol olduğu ve Merih Demiral'ın hareketinin milli gururu ifade etmekten ibaret olduğu savunuldu.

Merih Demiral, maç sonunda yaptığı açıklamada, bozkurt işaretinin herhangi bir mesaj içermediğini, sadece gururunu ve mutluluğunu ifade etmek için yaptığını belirtmişti.

Beşiktaş'ın Hapoel ile oynayacağı maç Sırbistan'a alındı Beşiktaş'ın Hapoel ile oynayacağı maç Sırbistan'a alındı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in de bu hareket üzerinden UEFA'ya yaptırım talep etmesiyle başlayan süreçte, UEFA'nın Demiral hakkında disiplin soruşturması başlatmasıyla karar süreci başlamıştı.

Kaynak: HABERLER.COM