Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründe fahiş fiyatlara ve istifçiliğe karşı alınan tedbirlerin olumlu etkilerinin görüldüğünü belirterek, "Aldığımız tedbirler ve denetimler etkisini gösterdi. Ağustos ayının ortasından bu yana fiyatlar 2. ikinci el piyasası düştü, birinci el satışların fiyatları düştü ve kampanyalar başladı. "Birdenbire 600.000 gizli araç ortaya çıktı ve pazar çok daha iyi hale geldi ve fiyatlar düştü" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TVNET'teki canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Macaristan ziyaretine ilişkin Bolat, ilişkilerin her alanda derinleştirilmesi için çaba sarf edildiğini söyledi.

Son dakika! Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu'na verildi Son dakika! Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu'na verildi

Bolat, ticarette Avrupa Birliği'ne geçişte önemli bir ülke olan Macaristan'da Türkiye'ye karşı dostane tavır sergileyen bir hükümetin bulunmasının büyük avantaj olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında 16 anlaşmanın imzalandığını söyledi. 

Bolat, öncelikle hedefinin iki ülke arasındaki karşılıklı ticareti 6 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi

TİCARET BAKANI BOLAT: 600 BİN GİZLİ ARAÇ ANINDA ORTAYA ÇIKTI

Bolat, Bakanlık olarak üretene ve yatırım yapana destek verdiğini, karaborsayla, fahiş fiyatlarla, keyfi artışlarla, fırsatçılığa başvuranlarla mücadele etmenin görevi olduğunu vurguladı.

Göreve geldiği günden bu yana uygulanan uygulamalara değinen Bolat, şunları söyledi: "Aldığımız tedbir ve kontroller etkisini gösterdi.

Ağustos ortasından itibaren ikinci el piyasasında fiyatlar düştü, birinci el satışlarda fiyatlar geriledi ve ikinci el piyasada fiyatlar geriledi. kampanyalar başladı. Bir anda 600 bin gizli araç ortaya çıktı ve pazar çok gelişti, fiyatlar düştü.

"GAYRİMENKUL SİTELERİNDEKİ REKLAMLARI GERÇEKTEN TAKİP EDİYORUZ"

Fiyatları şişirmek için sahte kimlikler altında reklam yayınlamayı cezalandırdığımız ve ilan sitelerini sorumlu tuttuğumuzda aynı süreci emlakta da gördük.

Emlak sitelerindeki ilanları dikkatle takip ediyoruz. Fiyatları şişirenlere yaptırım uygulanıyor. Bu yaptırımlar az değil ve önümüzdeki dönemde bunları önemli ölçüde artıracağız. Diğer sektörlere de girip hazır beton, çimento, yapı malzemeleri ve pazarlarda denetimlerimizi artırdık."

"567 MİLYON LİTRE CEZA UYGULANACAK"

Bolat, otomotiv ve emlak sektörlerindeki düşüşün devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu: "Bu yıl yaptığımız denetimler sonucunda fahiş fiyat, istifçilik, otomotiv ve emlak sektörlerine toplam 567 milyon lira ceza kesildi. Bu cezalar yavaş yavaş ödeniyor ve tahsil ediliyor” dedi.

MANCHAS VE RESTORANLARDA YENİ DÖNEM

Bolat, fiyat listelerinin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilmesi ve okunabilmesi amacıyla restoran, kafe ve benzeri yemek hizmeti veren işyerlerinin giriş kapısı önünde ve masalarında asılmasını zorunlu kılan düzenlemeye ilişkin ise Bolat, şunları söyledi: "İki hedefimiz var: Çatışmaları ve şikayetleri azaltmak. İkincisi müşteri kapının önünde fiyata bakar, beğenmezse içeri girmez. Geliriniz yeterli değilse ve pahalıysa girmezsiniz. Satıcılar da iyileşecek. “'Sana istediğim zammı vereceğim, bana gelmen lazım' gibi bir bakış açısı oluşturamayacaklar ve birlikte hareket edecekler” dedi.

Bakanlığının bütçesinin kısıtlı olduğunu söyleyen Bolat, "Bütçemizin yüzde 60'ından fazlasını ihracat desteğine harcıyoruz. Bu yıl yaklaşık 17 milyar liralık bütçemizin 11 milyarı ihracat desteğine gitti." Bolat, hükümetin seçim öncesi verdiği, esnaf emekli maaşlarının prim ödeme gün sayısının azaltılması yönünde verdiği sözün mutlaka tutulacağını söyledi.

Kaynak: haberler.com