Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, maç sırasında yaşanan olumsuz hadiseler ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sahaya müdahale etmesi eleştirildi. TFF, bu tür davranışların futbol sahalarında kabul edilemez olduğunu belirtti ve misafir takım kulüp başkanına yapılan fiziki müdahaleyi de çirkin bulduğunu ifade etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe müsabakasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz birtakım hadiseler yaşanmıştır. Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Bununla birlikte, misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu

TFF, yaşanan olayların futbolda oluşturulmak istenen "kardeşlik iklimi"ne zarar verdiğini belirtti ve futbolun tüm paydaşlarının sağduyulu bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Olayların detaylı bir şekilde federasyonun ilgili kurulları tarafından değerlendirileceği ve gerekli kararların ivedilikle alınacağı duyuruldu.

Kaynak: KARAR