Milli sporcu Ebru Acer bronz madalya kazandı Milli sporcu Ebru Acer bronz madalya kazandı

Trabzonspor, bu sezon transfer döneminde dikkat çeken hamleler yaparak birçok yıldız ismi kadrosuna kattı. Ancak, dün akşam UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde İsviçre ekibi St. Gallen'e penaltı atışları sonucu elenerek Avrupa'ya veda etti. Bu sonuç, taraftarlar arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Teknik direktör Abdullah Avcı ise, Trabzonspor tarihinin en pahalı ismi olarak öne çıktı.

Son olarak Avusturyalı orta saha oyuncusu Muhammed Cham'ı 4 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katan Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde toplamda 46 transfer gerçekleştirdi. Bu transferler için kulüp, 54 milyon 734 bin 852 euro bonservis bedeli ödedi. Bu miktarla Avcı, Trabzonspor'un en pahalı teknik adamı unvanını kazandı ve bu alanda Ersun Yanal'ı geride bıraktı.

Trabzonspor'un tarihindeki en pahalı 3 teknik adam sıralaması şu şekilde:

  1. Abdullah Avcı - 54 milyon 734 bin 852 euro
  2. Ersun Yanal - 54 milyon 235 bin 500 euro
  3. Şenol Güneş - 49 milyon 496 bin euro

Trabzonspor, Avcı döneminde yapılan oyuncu satışlarından 28 milyon 151 bin euro bonservis geliri elde etti. Ancak, Ünal Karaman döneminde oyuncu satışlarından elde edilen 36,16 milyon euro, Trabzonspor'un tarihindeki en yüksek gelir olarak kaydedildi. Bu performansıyla Ünal Karaman, "oyuncu satışından en yüksek gelir kazandıran teknik adam" olarak tarihe geçti.

Kaynak: KARAR