Galler - Türkiye maçının hakemi açıklandı Galler - Türkiye maçının hakemi açıklandı

Trabzonspor, Süper Lig'in 4. haftasında Eyüpspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından, Abdullah Avcı ile yollarını ayırdı. Avrupa'da Konferans Ligi play-off turunda St. Gallen'e penaltılarda elenen Trabzonspor, Avcı'ya 26,2 milyon TL (yaklaşık 696 bin euro) ödeme yaparak tecrübeli teknik adamın görevine son verdi.

Bu süreçte, kulüp, yeni teknik direktör arayışlarında Fatih Tekke ve Şenol Güneş isimleri üzerinde durdu. Yönetim, nihayetinde Şenol Güneş ile anlaşma sağlama yolunda ilerledi. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın, Güneş ile İstanbul'da yüz yüze görüşeceği öğrenildi.

Trabzonspor yönetimi, son bir yıl içinde iki teknik direktör değişikliği nedeniyle toplamda 2 milyon 296 bin euro fesih bedeli ödemek zorunda kaldı. Nenad Bjelica'ya 1,6 milyon euro fesih bedeli ödeyen kulüp, Bjelica'nın sözleşmesindeki alacağından vazgeçmesiyle bu yükten kısmen kurtulmuştu. Abdullah Avcı ise maaşının yarısından feragat ederek 696 bin euro aldı.

Bu durum, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamalarda da dikkat çekti. Avcı'nın maaşının yarısından vazgeçtiği belirtilirken, Bjelica için benzer bir ifade kullanılmaması dikkatlerden kaçmadı. Bu gelişmeler, Trabzonspor'un yönetim ve teknik ekipte yaşadığı zorlukların yanı sıra mali yükümlülüklerini de gözler önüne serdi.

Kaynak: KARAR