GÜNDEM

Taksim Meydanı'nda polis ablukası: Metro istasyonları durduruluyor

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı Eylemleri'nin 11. yıldönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda yapılacak olan eylem çağrısı polisin dikkatini çekti ve önlemler alındı. Polis, Taksim Meydanı ve çevresini abluka altına alarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. Gezi Parkı çevresinde de benzer şekilde güvenlik tedbirleri artırıldı.

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı Eylemleri'nin 11. yıldönümü için bugün saat 19:00'da Taksim'e çağrı yapması üzerine polis, bölgeyi abluka altına aldı. Taksim Meydanı Anıtı ve Gezi Parkı çevresi, polis bariyerleriyle kapatılarak yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Metro İstanbul, güvenlik tedbirleri kapsamında Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nın işletmeye kapatılacağını duyurdu. Saat 15.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar söz konusu istasyonlar ve hattın kapalı olacağı bildirildi. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda bu önlem alındığı belirtildi. Araçların Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayarak seferlerine devam edeceği ifade edildi.