Starbucks: İsrail'e Herhangi Bir Finansal Destek Sağlanmamaktadır 

Ortadoğu'da devam eden İsrail-Filistin krizi sırasında sosyal medya üzerinde "İsrail'e destek veren markaları boykot edin" çağrıları yapılırken, uluslararası kahve zinciri Starbucks, bu iddialara karşı sessizliğini bozarak yanıt verdi.

Starbucks, İsrail hükümetine veya ordusuna mali destek sağlamadığını belirterek, açıklamalarını şu şekilde sıraladı:

  • Starbucks veya Howard Schultz'un İsrail'e mali destek sağladığı doğru mu? Hayır. Bu kesinlikle yanlış bir bilgidir. Starbucks yada Howard, İsrail hükümetine veya İsrail Ordusu'na finansal  olarak destek sağladığına dair söylentiler kesinlikle doğruyu yansıtmıyor. Starbucks, halka açık bir şirkettir bu sebeplerle her yıl yapılan kurumsal bağışları bir beyanı aracılığıyla açıklanmak zorundadır.

  • Starbucks kar ettiğinin herhangi bir bölümünü İsrail hükümetine veya İsrail ordusuna gönderdi mi? Asla. Bu kesinlikle yanlış bir bilgidir.

  • Starbucks'ın, İsrail’deki mağazalarını siyasi sebeplerden ötürü kapattığı doğru mu?Tabiki  Hayır. Ticari kararlarımızı siyasi meselelere dayanarak vermemekteyiz. İsrail pazarında yaşadığımız operasyonel zorluklar nedeniyle 2003 yılında ortaklığımızı sonlandırmaya karar verdik. Ortaklarımızla aylarca devam eden görüşmelerden sonra bu dost karara vardık.

  • Ortaya fırsat çıkarsa tekrar pazara girme planınız var mı? 2003 yılında İsrail'deki operasyonel zorluklar nedenleriyle ortaklığımızı sonlandırma kararı almıştık.

    Arçelik, Polonya'daki üretim tesislerini kapatıyor Arçelik, Polonya'daki üretim tesislerini kapatıyor

Starbucks, bu yanıta İsrail'e finansal destek sağlamadığını ve siyasi sebeple mağazalarını kapatmadığını belirtti. Ayrıca, Orta Doğu'da Starbucks mağazalarının işletmesi için bölgesel bir ortakla iş birliği yaptıklarını ve bu iş birliğini büyütmeyi hedeflediklerini belirtti. Starbucks, herhangi bir siyasi görüşe saygılı bir organizasyon olduklarını vurguladı.

Bu açıklama, İsrail-Filistin krizi bağlamında sosyal medyada yapılan boykot çağrılarına yanıt niteliği taşıyor.(Halk)

Editör: Haber Merkezi