Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yer alan Nablus kentinin Valisi Gassan Daglas, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrailli bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğünü kanıtlayan otopsi raporunun açıklandığını duyurdu. Daglas, otopsinin Nablus'taki En-Necah Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldığını ve raporun, Eygi'nin başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini doğruladığını belirtti.

Olay, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da barışçıl bir gösteriye katılanların üzerine ateş açmasıyla gerçekleşti. Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eygi, Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) üyesi bir insan hakları aktivistiydi ve barışçıl yöntemlerle Filistinlilere destek veriyordu. Aynı hareketin bir diğer gönüllüsü, 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD'li Rachel Corrie'ydi.

Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 143'e çıktı Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 143'e çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini kınayarak, İsrail’in işlediği insanlığa karşı suçların hukuk önünde hesabını vermesi için her platformda çaba göstereceklerini ifade etmişti.

Kaynak: KARAR