Ekim ayında Londra'da açılacak "Marilyn - The Exhibition" sergisi, Marilyn Monroe'nun yaşamına dair merak edilen pek çok detayı gün yüzüne çıkaracak. Sergide, Monroe'nun özel hayatına dair ipuçları taşıyan mektupları, sahne kostümlerinden bir parça olan sabahlıkları ve makyaj malzemeleri gibi kişisel eşyaları sergilenecek. Ayrıca, Monroe'nun Londra'daki film çekimlerinden hatıralar ve Kraliçe II. Elizabeth ile 2022'de hayatını kaybetmeden önceki görüşmesinden görüntüler de serginin dikkat çeken parçaları arasında yer alacak.

Serginin küratörü Scott Fortner Stampfer, sergilenecek olan parçaların Monroe’nun ölümünden sonra yıllarca adeta bir zaman kapsülünde saklandığını belirterek, bu eşyaların Monroe'nun gerçek kimliğine dair daha fazla fikir verdiğini söyledi. Makyaj malzemeleri, güzellik ürünleri ve ayakkabılar da serginin önemli parçalarını oluşturacak.

Marilyn Monroe Kimdir?

5 yıldır Türkiye'ye kısıtlama uygulayan Norveç'ten geri adım! 5 yıldır Türkiye'ye kısıtlama uygulayan Norveç'ten geri adım!


Marilyn Monroe, sinema dünyasının en ünlü ve ikonlaşmış figürlerinden biri olarak, Hollywood'un altın çağına damgasını vurdu. "Komik sarışın" karakterleriyle tanınan ABD'li yıldız, 1940'lar ve 1950'lerde birçok popüler filmde yer aldı ve filmleri toplamda 200 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Monroe, aynı zamanda Playboy dergisinin ilk kapak yıldızı olarak da tarihe geçti. Kısa ve inişli çıkışlı yaşamı, özellikle James Dougherty, Joe DiMaggio ve Arthur Miller ile yaptığı evlilikler ve basının yoğun ilgisiyle gündemde kaldı.

Monroe, 36 yaşındayken Los Angeles'taki evinde aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybetti. Ölümünün intihar olduğuna inanılıyor, ancak bu olay hâlâ tartışmalarla anılıyor. 60 yılı aşkın süredir vefat etmiş olmasına rağmen, Marilyn Monroe popüler kültürün en etkili figürlerinden biri olmaya devam ediyor.

Kaynak: KARAR