Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre  sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1 arttı. Temmuz ayına göre sanayi üretimindeki düşüş dikkat çekti. Sanayi üretim endeksi temmuz ayında yıllık artış yüzde 2,4 gerçekleşmişti. Böylece sanayi üretimi yılın en kötü seviyesine geriledi. 

Türkiye'nin seramik devi iflasın eşiğinde! Konkordato ilan etti Türkiye'nin seramik devi iflasın eşiğinde! Konkordato ilan etti

ENERJİ ÜRETİMİ YILLIK ORANDA AZALDI

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,2 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,5 azaldı.

Sanayi üretim endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,9 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,8 arttı. 

YAVAŞLAMA DAHA BELİRGİN

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), geçen hafta açıkladığı Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) eylül sonuçları da dikkat çekici. Türkiye İmalat PMI, Eylül'de 46,9’a geriledi ve yavaşlamanın üçüncü çeyrek sonunda daha belirgin hale geldiğine işaret etti.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr

Editör: Haber Merkezi