GÜNDEM

Sivas Katliamı'nın 31.yıldönümünde Madımak Oteli'ne yürüyüş yapıldı

Sivas Katliamının 31.yıldönümünde yaşamını yitirenler için Madımak Oteli'ne yürüyüş yapıldı. yürüyüşe Özgür Özel, Tuncer Bakırhan,Erkan Baş, EMEP Başkanı Seyit Aslan, milletvekilleri, çok sayıda Demokratik Kitle Örgütü, Alevi dernekleri ve halk katıldı.Anma, 09.00'da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği toplanma noktalarından başlayan yürüyüşle başladı.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993'te düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında, Madımak Oteli'nin yakılarak 33 kişinin hayatlarını kaybettiği Madımak Katliamı’nın 31’inci yıl dönümünde yaşamını yitirenler, bugün Sivas’ta anıldı.

Sivas Katliamının 31.yıldönümünde yaşamını yitirenler için Madımak Oteli'ne yürüyüş yapıldı. yürüyüşe Özgür Özel, Tuncer Bakırhan, Erkan Baş, EMEP Başkanı Seyit Aslan, milletvekilleri, çok sayıda Demokratik Kitle Örgütü, Alevi dernekleri ve halk katıldı.Anma, 09.00'da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği toplanma noktalarından başlayan yürüyüşle başladı. 

 CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi, Sevgi Kılıç ve Ulaş Karasu, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu katıldı.

Özgür Özel, yürüyüş öncesinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nı ziyaret etti.

Yürüyüşte "Sivas'ı unutma, unutturma", "Sivas’ı yakanlar AKP’yi kuranlar", "Eşit yuttaşlık hakkımız engellenemez", “Halkız, haklıyız, kazanacağız'' sloganları atıldı.