Sinan Ateş cinayeti davası duruşmalarının görüldüğü Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ara verildiği sırada bahçede oturan Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş, saldırıya uğramıştı. Gözaltına alınan saldırgan M.C.K., ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Kadına Karşı Basit Yaralama” suçundan tutuklandı.

Selma Ateş, yaşadığı saldırı hakkında KARAR gazetesine yaptığı açıklamada, saldırganın 6 suç kaydı olduğunu belirtti ve kendisine saldırının, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki sözleriyle bağlantılı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ateş, “Bahçeli’nin grup toplantısında ilettiği mesajı bana getirdi” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Gümüşhane'de Ruhsatsız Silah ve Tarihi Eser Ele Geçirildi Gümüşhane'de Ruhsatsız Silah ve Tarihi Eser Ele Geçirildi

“Bir anda saldırdı, anlamadım. ‘Ne dedin sen?’ diyerek saldırdı bana. Kim olduğunu bilmiyoruz ama Gölbaşı Ülkü Ocakları'ndan olduğunu söylüyorlar. Muhtemelen Devlet Bahçeli'nin salı günü grup toplantısında ilettiği mesajı bana getirdi diye düşünüyorum. Çünkü o konuşmadan sonra bu saldırı oldu. Bu saldırıları zaten bekliyorduk. Bursa’da, İzmir’de yaşadım bunları. Bu adam suçlu. Aranıyormuş diyorlar. Eğer aranıyorsa, 6 suç kaydı olan bir adam neden dışarıda? Sinan’ı kameraların önünde katlettiler. Şimdi bana diyorlar ki ‘Savunmaya devam edersen sonun Sinan gibi olur.’ Ben bu saldırılara tekrar maruz kalacağıma eminim.”

Selma Ateş, saldırganın kendisini tehdit ettiğini ve bu tür saldırıların devam etmesinden endişe duyduğunu vurguladı. 

Kaynak: KARAR