GÜNDEM

Seçil Erzan 4 ayrı iddianame üzerinden yargılanacak

"Yüksek karlı gizli fon" vaadiyle ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edilen eski banka şube müdürü Seçil Erzan, bugün mahkemeye çıkacak. Erzan, ana dava dosyasıyla birleştirilmeyen 4 ayrı iddianame üzerinden yargılanacak. İddianamelerde, Erzan'ın "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 13 yıla kadar hapis cezası alması talep ediliyor.

Eski banka şube müdürü Seçil Erzan, "yüksek karlı ve güvenilir" olarak tanıttığı bir yatırım fonu aracılığıyla ünlü isimleri de kapsayan 30'dan fazla kişiyi toplamda 26 milyon dolarla dolandırdığı iddialarıyla yeniden mahkemeye çıkıyor. Aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi tanınmış isimlerin bulunduğu bu dolandırıcılık olayı, Türkiye'nin spor ve iş dünyasında geniş yankı uyandırmıştı.

Bugün İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak olan yargı süreci, 4 ayrı iddianame üzerinden yürütülecek. Bu iddianamelerde, Seçil Erzan'ın "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 4 yıldan 13 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Bu dava, dolandırıcılık faaliyetlerinin boyutunu ve mağdurların durumunu gözler önüne sererken, mahkeme sürecinin nasıl gelişeceği merakla bekleniyor.