Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne Pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi. Saldırıya ilişkisi olduğu düşünülen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Tekirdağ’da "uyuşturucu fabrikası"  operasyonu! Tekirdağ’da "uyuşturucu fabrikası" operasyonu!

İstanbul Valisi Davut Gül, canlı yayında yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Olayda hayatını kaybeden kişinin 1972 doğumlu olduğunu ve saldırı sonucunda yaralanan olmadığını ifade etti. Vali Gül, saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunarak adli makamlara teslim edileceğini vurguladı.

Saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sarıyer Kaymakamı, kilise rahibi ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek tüm cemaate başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atıldığını belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da başsavcılığın soruşturma başlattığını ve olayın aydınlatılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: haberler.com