GÜNDEM

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçaklara iniş izni verilmedi!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçakların inişine izin verilmedi. Havalimanı pistinde görülen sığırcık kuşları nedeniyle uçuş trafiği kısa bir süre için durduruldu. Bu durum, bazı uçakların yakıt kritiğine girmesine neden oldu ve üç uçak İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.

Olayın Detayları

Pist üzerinde çok sayıda sığırcık kuşunun bulunması, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapacak uçaklara iniş izni verilmemesine yol açtı. Bu nedenle, uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı ve iniş için bekledi.

Yakıt Kritiğine Giren Uçaklar İstanbul Havalimanı'na Yönlendirildi

Yakıt kritiğine giren Ajet Havayolları'nın Mardin-Sabiha Gökçen, Diyarbakır-Sabiha Gökçen ve Gaziantep-Sabiha Gökçen seferlerini yapan uçakları, İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi. Sığırcıkların pist üzerinden uzaklaşmasının ardından uçuş trafiği normale döndü ve inişler yeniden başladı.

Kule ve Pilot Arasındaki Konuşmalar

Kuş sürüsü nedeniyle uçuş trafiğinin durması, hava trafik kontrol kulesi ile pilotlar arasındaki konuşmalara da yansıdı. Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş için alçalan bir uçağın pilotu, hava trafik kontrol kulesine tahmini bekleme süresini sordu. Kule görevlisi, "Şu an operasyon devam etmiyor. Pist üzerinde yoğun bir kuş sürüsü var. Operasyon ne zaman açılacak bilemiyorum. Uygun olduğunda arayacağım" yanıtını verdi