GÜNDEM

Polis Şeyda Yılmaz'ın ardından bu kez Ankara'da suç makineleri polislere ateş açtı

Ankara'da yaşanan olayda, polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheliler, polis memurlarına ateş açtı. Çıkan çatışmada, 12 suç kaydı bulunan Serdar K. hayatını kaybederken, 19 suç kaydı olan Muhammet E. yaralandı. Bu olay, kısa bir süre önce şehit olan polis memu

İstanbul Ümraniye'de 22 Eylül'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesinin acısı henüz tazeyken, Ankara Altındağ'da da benzer bir olay yaşandı. Gece saatlerinde devriye görevi yapan polis memurları F.C.Ö. ve H.S., arama kaydı bulunan Serdar K. (18) ve Muhammet E. (22) ile karşılaştı ve onlara "dur" ihtarında bulundu. Ancak şüpheliler, durmayarak polise ateş açtı. Polisler ateşe karşılık verirken, şüpheliler kaçtı.

Olay sonrasında şüphelilerin kullandığı otomobil terk edilmiş halde bulundu. Araçta ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi. Çatışmada yaralanan Serdar K. hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti, Muhammet E. ise tedavisinin ardından gözaltına alındı. Serdar K.'nın 12, Muhammet E.'nin ise 19 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili diğer iki kaçak şüpheliyi arıyor ve soruşturma devam ediyor.

Ümraniye'de yaşanan olayda ise Yunus Emre Geçti adlı 19 yaşındaki şüpheli, firar ettikten sonra polislere direnirken, memurların silahını alarak ateş açmıştı. Çıkan çatışmada polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, diğer memur Kürşat Hakkı Sarıtepe ve bir sivil de yaralanmıştı.