Özgür Özel, Soma'yı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, avukatı aracılığıyla yapılan "10 yıl geçti. Ben Soma'yı geride bıraktım. Hatırlamak istemiyorum" şeklindeki açıklamaya tepki gösterdi.

Özel, Can Gürkan'a yönelik şu ifadeleri kullandı: "Bu taş kalpli adama bu cesareti veren bu rejimi değiştirene kadar mücadele edeceğiz. Biz unutmadık, unutturmayacağız. Bu küstahlardan, bu küstahların ağa babalarından hesap soracağız. Can Gürkan bu açıklamayı da yaptın ya... İki elim yakandadır. Sana bunun hesabını sormadan ölür gidersem gözüm açık gidecek."

CHP Genel Başkanı Özel'den 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması CHP Genel Başkanı Özel'den 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması

Ayrıca, Soma Belediyesi ziyareti sırasında da Özel, 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciasına ilişkin davanın yeniden görülmesi gerektiğini belirtti.

Adalet arayışında ailelerle birlikte olduklarını vurgulayan Özel, 87 duruşmayı ailelerle birlikte takip ettiğini, ancak sorumluların hak ettiği cezayı almadan davanın tamamlandığını ve kamu görevlileriyle ilgili yargılamanın yeni başladığını belirtti.

Özel'in sözlerine göre, Soma'daki adaletin sağlanması için Türkiye Kömür İşletmeleri'nin Ankara'daki başından ilgili bakanlığın müsteşarına kadar bütün ilişki ağlarının ortaya çıkarılması gerekiyor.

Özel, "Soma’daki kanı yerde bırakırsam benim de gözüm arkada gidecek. Soma’ya adalet gelmeden Özgür Özel hayata gözlerini yumarsa, yumamaz gözü açık gider. Bu kadar açık söylüyorum." şeklinde konuştu.

Soma davasının yeniden görülmesi ve Soma'daki acının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özel, faciada yaşamını yitiren maden işçileri için düzenlenen hatim duası ve mevlit programına katıldı.

Kaynak: Sözcü