GÜNDEM

Özgür Özel "Büyük Gençlik Yürüyüşü"ne katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Büyük Gençlik Yürüyüşü'ne katıldı. Güvenpark'ta başlayan yürüyüşe CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra CHP milletvekilleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Özgür Özel, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, "Atatürk'ün huzuruna birinci parti olmanın gururuyla çıkıyoruz" dedi.

Özel'in açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

"Son yapılan seçimlerde gazinin partisi 47 yıl aradan sonra birinci parti olmuştur. Burada başarının sırrını çok sayıda gazeteci, yorumcu ve televizyoncu tartışıyor. Bana soruyorlar, nasıl yaptınız diye. Biz partimiz kongresinden değişim sloganıyla genç dinamik kadrolarla çok sayıda genç ve kadın arkadaşımızla birlikte yetkiyi aldıktan sonra oturduk önümüzdeki duruma baktık. CHP'nin PM'nin yaş ortalaması 43'tür. CHP'nin MYK'nun yaş ortalaması 46'dır. CHP'de MYK'da 18'i gölge kabinede bakan 1'i başkan yardımcısı olmak üzere 18 genel başkan yardımcısı görevlidir. Sarayın yaptığı görevlendirmede 17 erkek bakan sadece 1 kadın bakan varken, o da çok önemlidir ama aileden sorumlu bakanken. Yani kadınlara mesaj sen ancak aileden çocuktan anlarsın, yaşlıya bakmaktan anlarsın, dışişleri, kültür sanat senin işin değil diyen anlayışa karşı CHP MYK'sında 18 bakanın 9'u kadın 9'u erkektir."

"Bugün 47 yıl sonra Ata’nın huzuruna ilk kez birinci parti olarak geldik ve ona ‘Atam sana söz, partini iktidar yapmış olarak bir sonraki gelişimizde milyonlarla geleceğiz’ diye sesleniyoruz. Ben de Mustafa Kemal Atatürk gibi sadece sizlere güveniyorum. Şimdi Ata'mızın huzuruna doğru yürüyüşe geçiyoruz ve bu yürüyüş biz iktidar olana kadar devam edecek. Bu gerçek iktidar yürüyüşünü hep birlikte başlatıyoruz."