POLİTİKA

Özgür Özel: Bizi 3 yıldır gri listede tutan iktidardan başkası değil

CHP Lideri Özel, Türkiye'nin 2021 yılından bu yana yer aldığı "gri listeden" çıkarılmasıyla ilgili olarak, "Biz gri listeye 2021 yılında girdik, son günlerde yapılan kanuni düzenlemeler eksik olduğu için gri listedeydik. Gri listedeydik, dün çıktık ama bu övünülecek bir durum değil; bu süreç, AK Parti'nin son 3 yılda ülkeye yaşattığı utanç verici bir dönemin bir parçasıdır." şeklinde açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeden çıkarılması ve beyaz listeye alınmasıyla ilgili olarak, "Biz gri listeye 2021 yılında girdik, bugün son günlerde hızla yapılan kanuni düzenlemeler yapılmadığı için gri listeye girdik. Gri listedeydik, dün çıktık; ancak bu övünülecek bir durum değil, çok utanılacak bir 3 yılın AK Parti'nin bu ülkeye yaşattığıdır." şeklinde açıklamada bulundu.

Özel ayrıca, Türkiye'nin AB ile ilişkilerine de değinerek, "Erdoğan'ın uzun süredir ağzına almadığı AB ilişkilerini yeniden hatırlamış olmasını önemsiyoruz ama ciddiye almıyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına direnme, uluslararası anlaşmaları uygulamama, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme gibi adımların AB hayaliyle bağdaşmadığını" belirtti.