GÜNDEM

Oğuzhan Uğur için 4,5 yıla kadar hapis cezası talebi!

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında sahibi olduğu "BaBala TV" kanalının sosyal medya hesabından yapılan "barajların çatladığı" yönünde paylaşımlar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, Uğur'un "basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler sonrasında yapılan paylaşımlar nedeniyle başlatılan soruşturmayı tamamladı. Uğur'un yönetimindeki "BaBaLa TV" adlı sosyal medya hesabından yapılan ve "baraj çatladı" iddialarını içeren paylaşımlar üzerine hazırlanan iddianamede, bu paylaşımların halkta paniğe ve infiale yol açtığı belirtildi.

İddianamede, Oğuzhan Uğur ve diğer şüphelilerin, Hatay Yarseli Barajı ve Kumçatı Köyü'ndeki bir barajın patladığı yönündeki gerçeğe aykırı paylaşımlar yaptıkları ifade ediliyor. Bu paylaşımlar sonucunda bölgede arama kurtarma çalışmalarının aksadığı ve halk arasında korku ve kaçışa neden olduğu vurgulanıyor. Söz konusu paylaşımların, kamu düzenini bozarak halkı yanıltıcı bilgiler yaydığı belirtiliyor.

Oğuzhan Uğur, ifadesinde, sosyal medya hesabındaki paylaşımların ekibi tarafından yapıldığını ve bilgilerin teyit edilmeden paylaşılmaması konusunda uyarılar yapıldığını, amacının ise depremzedelere yardım etmek olduğunu savundu. Diğer şüphelilerden Ercan Özdemir, aldığı bilgileri teyit ekibine ilettiğini, ancak paylaşım sürecine hakim olmadığını ve tweet atma yetkisinin bulunmadığını belirtti.

İddianamede, Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in "basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor. Şüphelilerin yargılanmasına İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.