Nihat Zeybekci'nin İsrail-Türkiye ticaret ilişkileriyle ilgili sözleri tartışmalara yol açtı. Zeybekci, ticaretteki dengenin önemine vurgu yaparak, İsrail ile serbest ticaret anlaşması olan bir ülke olduklarını ve ticaret dengesinin Türkiye lehine olduğunu belirtti. Ancak, İsrail'in Filistin'e yönelik uygulamalarını kınadıklarını ve ticaretin sadece zarar vermeyen kısımlarının devam etmesi gerektiğini ifade etti.

TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyon Tahminlerin Üzerinde TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyon Tahminlerin Üzerinde

Zeybekci'nin bu açıklamalarına gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan yanıt verdi. Eleştirilere karşı, İsrail ile olan ticaretin kayda alınarak denetlenmesinin daha etkin bir yöntem olduğunu savundu. Bu yaklaşımın, şu anda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçebileceğini ve ticaretin daha kontrollü bir şekilde yürütülmesini sağlayabileceğini belirtti.

Ayrıca, Zeybekci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetinin zekatının 77 ceddine yeterli olduğunu belirterek, İslam ve Filistin hassasiyeti konusunda kendilerine ders vermeye kalkanlara sert bir şekilde karşılık verdi.

Kaynak: HABERLER.COM