GÜNDEM

Narin'in babası amcası Salim Güran mı?

Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında amcası Salim Güran tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma sırasında, Narin’in amcası Salim Güran'ın öz babası olduğu iddiaları gündeme gelmiş ve bu konuda DNA testi yapılmıştı. Sonuçları merakla beklenen DNA testinin sonuçlarına göre, Narin Güran'ın biyolojik ailesinin bilinen ailesi olduğu belirlendi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra bir çuval içerisinde bir derede bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin’in amcası ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Salim Güran, aracında Narin’in DNA’sına rastlanmasının ardından 2 Eylül’de tutuklanmıştı. Olayla ilgili olarak Narin'in anne ve babası dahil 24 kişi gözaltına alındı.

Bir zanlı, Salim Güran’ın kendisine Narin’in cansız bedenini verdiğini ve 200 bin lira karşılığında cesedi dereye atmasını istediğini itiraf etti. Bu zanlı, cesedi bir çuvala koyarak dereye attığını ve üzerine taş koyduğunu söyledi.

Soruşturma sırasında Narin’in amcası Salim Güran’ın öz babası olabileceği yönünde iddialar ortaya atılmış ve bu sebeple DNA testi yapılmıştı.

Yapılan DNA testi sonucunda Narin’in biyolojik ailesinin bilinen ailesi olduğu, amcası Salim Güran’ın kızı olmadığı ortaya çıktı. Bu sonuç, iddiaların asılsız olduğunu ortaya koydu.