GÜNDEM

Narin Güran'ın ölüm nedeni belirlendi

Diyarbakır'da 19 gün süren aramanın ardından cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölüm nedeni belirlendi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın aktardığı bilgilere göre, Narin'in boğularak öldüğü tespit edildi. Adli Tıp raporuna göre, Narin'in boğazının sıkılması sonucu boğularak hayatını kaybettiği ve boğularak ölen kişilerin ağzından çıkan sıvının, amcanın aracının ön koltuğunda ve direksiyonunda bulunduğu ifade ediliyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış halde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın aktardığı bilgilere göre, Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Adli Tıp raporuna göre, İstanbul Adli Tıp Kurumu ve Diyarbakır'da yapılan araştırmalar sonucunda Narin'in boğazının sıkılması sonucu öldüğü netleşti. 9 Eylül'de Narin'in cenazesi üzerinden alınan 91 bulgu İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti ve raporun 23 Eylül'de açıklanması bekleniyor.

Canova, amcanın aracında bulunan DNA örneklerine de dikkat çekti. Boğularak ölenlerin ağızlarından gelen sıvının amcanın arabasının ön koltuğunda ve direksiyonunda bulunduğu ifade ediliyor. Bu sıvının amcanın arabasına nasıl bulaştığı konusunda çeşitli tahminler yürütülüyor; amcanın cenazeyi taşırken bu sıvının aracına bulaşmış olabileceği düşünülüyor. Ancak bu durum, amcanın cinayetle doğrudan bağlantılı olduğu anlamına gelmiyor.

Ayrıca, gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Narin Güran'ın yengesi Hediye Güran hakkında tutuklama talebiyle mahkemeye başvuruldu. Otopsi raporunun kesin sonuçlarının 23 Eylül'de açıklanması bekleniyor.