GÜNDEM

Narin Güran cinayetinde itiraf: Amca Salim'in anneyle ilişkisi vardı, kızı o öldürdü

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bir dere yatağında bulunan Narin Güran cinayetinde çarpıcı bir gelişme yaşandı. İtirafçı Nevzat Bahtiyar, cezaevinden çıkarılarak adliyeye getirildi ve cinayetle ilgili detayları açıklayacağını söyledi. Bahtiyar'ın iddiasına göre, Narin Güran’ın amcası Salim, küçük kızın annesiyle olan ilişkisini gördüğü için Narin’i öldürdü. Ardından cesedi Nevzat Bahtiyar'a teslim etti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, 8 Eylül'de köye 2 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında bulunmuştu. Soruşturma sürerken şüpheli Nevzat Bahtiyar, vicdan azabı çektiğini belirterek bildiklerini itiraf etmek istediğini söyledi. Cezaevinden gizlice adliyeye getirilen Bahtiyar, 4 saat süren sorgusunda cinayete dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bahtiyar, Narin’in amcası Salim Güran’ın, Narin’in annesi Yüksel ile ilişkisi olduğunu ve Narin'in bu duruma şahit olduğu için öldürüldüğünü anlattı. İfadesine göre Salim, Narin'i boğarak öldürmüş ve cesedi yok etmesi için Bahtiyar'ı tehdit etmiş. Bahtiyar da Salim'in baskısıyla cesedi Eğertutmaz Deresi'ne bıraktığını söyledi.

Bahtiyar, olay gününü şu sözlerle anlattı: "Salim beni çağırdı ve evin odalarından birine götürdü. Narin'in yerde hareketsiz yattığını gördüm. Salim bana, 'Yüksel'le olan ilişkimizi gördü, bu yüzden öldürdüm' dedi ve cesedi yok etmemi istedi. Ardından cesedi battaniyeye sardık, ben de cesedi deredeki bir noktaya bıraktım. Üzerine büyük bir taş koydum ama cesedin bir ayağı çuvalın dışındaydı, aceleyle düzgün bağlayamamıştım."

Bahtiyar, bu olayda Narin'i öldürmediğini, sadece Salim'in talimatıyla cesedi taşıdığını ifade etti.