CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bugünkü grup toplantısında İliç'teki maden faciası ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

İşte Kurum'un Özgür Özel'e cevabı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 'kızıl elma'lı mesaj Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 'kızıl elma'lı mesaj

"CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında, İliç’te yaşanan maden faciasıyla ilgili attığı iftiralara cevabımdır.

Bu acı verici olayı, yerel seçim sürecinde dahi kirli siyaset malzemesi yapmaya çalışanlar bugün bir kez daha aynı yolu tercih etmiştir. Sayın Özel, açıklamasında tamamen kasıtlı ve hedef gösterici bir manipülasyon, algı oluşturma ve yalan üretme yoluna gitmiştir.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararları, Bakanlığımızın tek başına değil, 21 kurum ve kuruluşun inceleme ve değerlendirme komisyonunun ortak görüşüyle alınır. Bu kararlar, teknik ve bilimsel esaslara dayanır.

Siyaset, millete hizmet aracıdır. Ancak bu hizmet, yalan, iftira ve haksız suçlamalarla yapılamaz. Milletin canı söz konusu olduğunda siyaset geri planda kalır. Sayın Özel'i, haktan ve adaletten yana tavır almaya, insanların can sağlığını siyasi malzeme yapmamaya davet ediyorum.

Önceki gün İBB çukurunda ve Beşiktaş'taki yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını unutmamalıyız. İliç'teki canlarımız üzerinden siyaset yapmayı bırakıp, gerçek sorunların çözümüne odaklanmalıyız.

Biz, milletimizin yanında dimdik durduk ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz."

Kaynak: milliyet