Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. Davada 22 tutuklu sanık 19 ay sonra hakim karşısına çıkıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), iddianamede yer almamasına rağmen davaya katılma talebinde bulundu. Sanıklara bu talep sorulduğunda, sanıklar MHP avukatlarının davaya katılma talebini kabul etti ve sanık müdafileri de "takdir mahkemenindir" dedi. MHP avukatlarının dilekçesi ve dilekçedeki bir adet flash bellek dosyaya eklendi. Savcı, MHP avukatlarının suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle katılma talebinin reddedilmesini talep etti. Mahkeme, MHP'nin suçtan zarar gören sıfatı bulunmadığı için katılma talebini oybirliğiyle reddetti ve bu karar salonda alkışlarla karşılandı.

CHP asgari ücrete ara zam talep etti! CHP asgari ücrete ara zam talep etti!

Dakika Dakika Sinan Ateş Davası

  • Duruşma Başladı: 22 tutuklu sanık 19 ay sonra hakim karşısına çıktı.
  • MHP'nin Katılma Talebi: MHP, iddianamede yer almamasına rağmen davaya katılma talebinde bulundu. Sanıklar kabul etti, sanık müdafileri "takdir mahkemenindir" dedi.
  • Savcının Talebi: Savcı, MHP'nin katılma talebinin reddedilmesini istedi.
  • Mahkeme Kararı: MHP'nin katılma talebi oybirliğiyle reddedildi ve salonda alkışlarla karşılandı.

Güvenlik Önlemleri

Sinan Ateş cinayeti davası öncesinde, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi kampüsüne giden yolda trafik ve çevik kuvvet polisleri tarafından bazı araçlar arandı. Cezaevine giden yolda trafik yoğunluğu yaşanırken, yol kenarında TOMA araçları bekletildi.

Kaynak: KARAR