CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, asgari ücretlinin alım gücünün 2024 yılının ilk beş ayında ciddi şekilde azaldığını ve gıda fiyatlarının yüzde 93 oranında arttığını vurgulayarak, asgari ücrete acil ara zam yapılması gerektiğini dile getirdi. Taşcıer, şunları söyledi: “Milyonlarca emekçi için bugünkü asgari ücret, yutkunmalarını imkânsızlaştıran bir düğüm haline gelmiştir. Emekçi geçim derdindeyken, şahsım iktidarı kötü yönetiminin faturasını ücretlilere çıkartarak, alın terinin karşılığı olan ücretleri enflasyonun sebebi olarak gösterme çabasında.”

Taşcıer, ekonomik durumu eleştirirken şu ifadeleri kullandı: “Maliye Bakanı ‘fiyat istikrarı’ diyor ama istikrarsızlığın sorumlusu olarak da ‘geçinemiyoruz’ diyenleri görüyor. Ekonomi yönetiminin söylemleri ortada. Öte yandan bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız var ki, evlere şenlik. Müjde vermekten sorun çözmeye zamanı kalmıyor. Çalışma hayatı, emek, emekçi, emekli, sosyal güvenlik olmasa dört dörtlük bakanlık yapacak. Kendisine göre ara zam için bir sebep yok. Çünkü bakan enflasyonun hesabını ücretliye verilen üç kuruşluk zamdan soruyor. Bilimden, ekonomiden, adaletten ve vicdandan uzaklaşan şahsım iktidarında tutarsızlık, istikrar sembolü oldu."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu’na destek telefonu! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu’na destek telefonu!

Ayrıca, Taşcıer'in açıklamalarında ekonomik gerçekler ve vatandaşın günlük yaşamındaki zorluklar da detaylı bir şekilde ele alındı.

Kaynak: KARAR