GÜNDEM

Meteoroloji'den Uyarı! Şırnak hariç tüm illerde yağmur bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün sıcaklıkların 4-6 derece düşeceğini ve Şırnak hariç yurt genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların meydana geleceğini söyledi. 29 il için "sarı" alarm verildi.

Yaz aylarının yaklaştığı düşünülürken, ülke genelinde tekrar yağışlı hava etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Şırnak dışında tüm bölgelerde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. İstanbul, sabahın erken saatlerinden itibaren yağmurun etkisi altında.

Meteoroloji, sabah saatlerinde İstanbul'da, öğle saatlerinde ise Ankara'da sağanak yağış uyarısı yapıyor. Yağışların aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Hava Tahmin Haritası'na göre, "sarı" alarm verilen iller arasında İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Adana, Antalya gibi birçok il bulunuyor.

Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, doğu kesimlerde toz taşınımı meydana gelebilir.

Hava sıcaklığının yağışlarla birlikte batı kesimlerden başlayarak iç ve kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece azalması öngörülüyor. Rüzgarın, kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, diğer bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli rüzgarların etkili olabileceği belirtiliyor. İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtınalar yaşanabilir.