GÜNDEM

MGM: Sıcaklıklar yarından itibaren tekrar artacak

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar yarından itibaren 3 ila 5 derece artacak. Yağışlar ülke genelinde azalırken, hafta boyunca yalnızca Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer yağışlar görülecek. Büyük şehirlerde ise önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklıklarının 23 ila 29 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar yarından itibaren 3 ila 5 derece artacak. Özellikle iç ve doğu bölgelerde bu sıcaklık artışı hissedilecek ve hafta sonuna doğru batı ve iç kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, bugün kuzey ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli sağanak yağışların görüleceğini belirtti. Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Trabzon, Sinop ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yağış Durumu: Yarından itibaren yağışların etkisi azalacak ve hafta boyunca sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar görülecek.

Büyükşehirlerde Hava Durumu:

  • İstanbul: Önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor, sabah saatlerinde puslu ve parçalı bulutlu hava etkili olacak, sıcaklıklar 27-28 derece civarında seyredecek.
  • Ankara: Parçalı bulutlu hava hakim olacak, sıcaklıklar 23-27 derece arasında olacak.
  • İzmir: Az bulutlu bir hava görülecek, sıcaklıklar 28-29 derece civarında olacak.

Sıcaklıkların hafta sonuna doğru özellikle batı bölgelerde artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.