GÜNDEM

Meteoroloji 4 günlük uyarı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye genelinde 4 gün boyunca devam edecek yağışlar konusunda uyarılarda bulundu. Ankara'da özellikle cuma ve cumartesi günlerinde sağanak geçişlerinin beklendiğini belirtti.

Cengiz Çelik, yaşanan yağışların özellikle Ankara'da ulaşımı olumsuz etkilediğini ve şehir merkezinde metrekareye 2 saatte 70 kilograma yakın yağış düştüğünü ifade etti. Bu durumun özellikle Yenimahalle, Ulus ve Çankaya gibi bölgelerde ulaşım sorunlarına yol açtığını belirtti.

Önümüzdeki günlerde de yağışların devam edeceğini belirten Çelik, özellikle perşembe gününden başlayarak 4 gün boyunca ülkenin genelinde aralıklı yağışların gözlemleneceğini söyledi. Perşembe günü özellikle doğu bölgelerde yağışların etkili olacağını ifade eden Çelik, cuma ve cumartesi günlerinde ise Trakya'da ve Doğu bölgelerde kuvvetli yağışların görüleceğini aktardı.

Ankara'da cuma ve cumartesi günleri yeniden sağanak yağış geçişlerinin beklendiğini vurgulayan Çelik, İstanbul'da ise perşembe, cuma ve cumartesi günleri aralıklı yağışların olacağını söyledi. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerine yaklaşacağını ve yaklaşık bir hafta boyunca önemli bir değişiklik beklenmediğini belirtti.