Diyarbakır'da CHP'li Belediye Başkan Adayı Evinde Ölü Bulundu Diyarbakır'da CHP'li Belediye Başkan Adayı Evinde Ölü Bulundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı"na katıldı ve toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yavaş, programın ikinci gününde yapacağı sunumun önemine vurgu yaparak, yaklaşık 270 yeni seçilen belediye başkanıyla Ankara'da yürütülen çalışmaları ve daha önce Beypazarı'nda gerçekleştirilen çalışmaları paylaşacaklarını ifade etti. Kamuoyunun önemsediği konuları işbirliği içinde ele alacaklarını belirten Yavaş, şeffaflık, açık ihaleler ve hesap verebilirlik gibi konuların yanı sıra özellikle israfı önleme konusunda yapılması gerekenleri aktaracaklarını ve tavsiyelerde bulunacaklarını söyledi.

Ayrıca, Afyonkarahisar Belediyesi'ndeki gizli dinleme ve izleme cihazlarına atıfta bulunarak, geçmiş dönem borçlarının nasıl bir israfı gösterdiğine dikkat çekti. Yavaş, belediyenin halkın parasını titizlikle kullanması gerektiğini vurgulayarak, yapılan projelerin seçim vaadi olmaktan öteye gitmemesi gerektiğini ve lüks belediye binaları gibi gereksiz harcamaların halkın parasını israf ettiğini belirtti. Halkın vergileriyle yapılan işlerin temel hizmetlere odaklanması gerektiğini vurgulayan Yavaş, bu tür israfların sonucunda ortaya çıkan borçları önlemek için belediyelerin hesap verebilir ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsemesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: karar