Milyonlarca adayın beklediği YKS sınavı  başlıyor Milyonlarca adayın beklediği YKS sınavı başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavla öğrenci alacak okulların bu yılki kontenjanları ve geçen seneki yüzdelik dilimleri e-Okul sistemi üzerinden açıklandı. Öğrenciler, bu bilgileri kullanarak kendi sınav performanslarını okulların geçen yılki taban ve tavan yüzdelik dilimleriyle karşılaştırabilecekler.

Ayrıca, sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tablolarına da e-Okul üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin tercihlerini yaparken kolaylık sağlamak amacıyla tercih robotunu da kullanıma açtı. Tercih robotu sayesinde istenen yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke genelinde okul listeleri ve okullarla ilgili detaylı bilgiler görülebiliyor. Robot üzerinden okul türleri, il, ilçe ve 2023 yılına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

Bu yılki LGS merkezi sınav sonuçlarına göre üst yüzdelik dilimlerdeki dağılımın geçen yıla göre düşük olduğu görülmektedir. Örneğin, 460-470 puan aralığında olan öğrenci oranı geçen yıl %1,84 iken bu yıl %1,17'ye düşmüş durumda. Benzer şekilde diğer puan aralıklarında da düşüşler gözlenmektedir.

LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

Kaynak: CUMHURİYET