Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için burs ve kredi başvurularını başlattı. Bakan Osman Aşkın Bak, bu süreci sosyal medya hesaplarından duyurdu ve başvuruların 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti.

Kimler Başvuru Yapabilir?

  • 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler.
  • Halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri.
  • Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları.

Başvuru Detayları

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak ve öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumu bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından diğer kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Bu nedenle, başvuru yapacak öğrencilerin, e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini dikkatlice kontrol etmeleri ve herhangi bir yanlışlık durumunda üniversitelerinin öğrenci işleriyle iletişime geçerek bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

Özel Durumu Olan Öğrenciler

Başvuru sırasında özel durum beyan eden (örneğin; şehit veya gazi çocuğu olanlar, anne ve babası vefat edenler, %40 ve üzeri engelli raporuna sahip olanlar, sevgi evlerinde yetişenler, Darüşşafaka Lisesi mezunları veya milli sporcular) öğrencilerin belgelerini göndermeleri gerekmiyor. Bakanlık, bu öğrencilerin bilgilerini otomatik olarak kontrol edecek.

Başvuru Sürecinde Sorun Yaşayanlar İçin Yardım Hatları

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, aşağıdaki iletişim kanallarından yardım talep edebilir:

KYK yurt başvuru sonuçları duyuruldu KYK yurt başvuru sonuçları duyuruldu
  • ALO GSB (444 0 472)
  • KYK_DESTEK
  • GSB_DESTEK

Başvuru sonuçları ve tahsis işlemlerinin ardından, burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler düzenli ödemelerden yararlanabilecekler. Bu süreçte, başvuru sırasında yanlış bilgi veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Kaynak: KARAR