GÜNDEM

Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 ölü, 38 yaralı!

Küçükçekmece Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasında, ilk gelen bilgilere göre 2'si ağır olmak üzere 38 kişi yaralandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kaza nedeniyle metrobüs seferlerinde aksama yaşanırken, ekiplerin yoğun çalışması sonucunda metrobüs yolu her iki yönde de trafiğe açıldı. Kazaya ilişkin olarak, 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

Küçükçekmece Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen bir başka metrobüse yandan çarptı. Bu çarpışma sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere toplamda 38 kişi yaralandı. Yaralılar, hızlı bir şekilde olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi.

İstanbul Valiliği, kazanın ardından yaptığı açıklamada, olayın sabah 08:48'de gerçekleştiğini belirterek, yaralılara acil şifalar diledi. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı ve olayla ilgili olarak 2 metrobüs şoförü ile bir denetim amiri gözaltına alındı.

Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında ciddi hasar meydana geldiği görüldü. Belediye ekiplerinin olay yerindeki temizlik ve inceleme çalışmaları devam ederken, metrobüslerin çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından seferler her iki yönde de yeniden başladı.

Kazadan yara almadan kurtulan yolcular, olay anını anlatırken, bir anda meydana gelen çarpışmanın büyük bir panik yarattığını belirtti.

Kaza anı, çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve görüntülerde metrobüsün kontrolünü kaybederek karşı yönden gelen araca çarpması ve sonrasında bariyerlere çarparak durabildiği görülüyor.