Kripto paralarla ilgili yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM'de, kripto paralardan elde edilecek gelirlerden vergi alınması gerektiği konusunda partiler arasında adeta görüş birliği oluştu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, sektörden gelen talep üzerine kripto paralar için vergi çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

İş Bankası mobil uygulamasında erişim sorunu yaşanıyor İş Bankası mobil uygulamasında erişim sorunu yaşanıyor

Görüşmelerde CHP, İYİ Parti, Saadet ve DEM Parti’nin yanı sıra iktidar ortağı MHP milletvekilleri kripto paralardan elde edilecek gelirlerden vergi alınması gerektiği yönünde ortak görüş belirttiler.

MASAK Başkanı Hasan Kaynak ise 60’a yakın kripto varlık hizmet sağlayıcısının MASAK’ın radarında olduğunu, bu alana 100 milyondan fazla ceza kestiklerini söyledi.

Yasa teklifinde vergi konusunun bulunmaması üzerine yapılan sorulara yanıt veren Hazine Bakan Yardımcısı Osman Çelik, kripto varlıklarla ilgili verginin yasa teklifinin konusu olmadığını ancak sektör temsilcilerinden gelen talepler üzerine bu konuda bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Önerilen yasa değişikliği, kripto varlıkların ilk kez yasal çerçeveye oturtulmasını öngörüyor. Ancak vergi konusunun yasa teklifinde yer almaması, milletvekillerinin endişelerine neden oldu.

MASAK Başkanı Hasan Kaynak, kripto varlıklarla ilgili yapılan denetim çalışmaları hakkında bilgi vererek, bu alanda yapılan denetimlerin artacağını ve vergi konusunun ilerleyen süreçlerde gündeme geleceğini belirtti.

Kaynak: Sözcü