Kayseri'de Suriyeli bir kişinin akrabası olan çocuğa yönelik cinsel istismar olayı, toplumsal infial yaratırken, sosyal medya üzerinden yayılan provokatif paylaşımlar gündeme oturdu. Güvenlik kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre, bu paylaşımların arkasında terör örgütü bağlantıları olduğu belirlendi.

BAZILARININ PKK/KCK, BAZILARININ FETÖ/PDY MÜZAHİRİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Kayseri’de Suriyeli bir kişinin Suriyeli bir çocuğa tecavüz etmesi ile çıkan olayları provoke eden sosyal medya hesaplarında terör örgütü bağlantısı tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda provokatif ve dezenformasyon paylaşımda bulunan hesapların bazılarının PKK/KCK, bazılarının FETÖ/PDY müzahiri, bunların yanı sıra Amerika ve Almanya bağlantılı şahısların da bulunduğu ortaya çıkmıştır" ifadeleri yer aldı.

DEZENFORMASYON PAYLAŞIMLARI 22 İLE YAYILDI

TRT Haber'de yer alan habere göre; Kayseri'deki olay sonrasında sosyal medyada yayılan dezenformasyon ve provokatif paylaşımlar, sadece Kayseri ile sınırlı kalmadı. Hatay, Gaziantep, Konya, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere 22 ilde devam eden bu tür paylaşımlar, Suriye’nin kuzeyinde Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde de halkın gerilmesine katkı sağladı. Güvenlik kaynakları, bu paylaşımların Türkiye düşmanı unsurlar tarafından organize edildiğini ve terör örgütleri ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Elektrik skandalı davasında ara karar verildi Elektrik skandalı davasında ara karar verildi

'OLAYLAR DIŞ ODAKLAR TARAFINDAN YÖNETİLDİ'

Açıklamada, "Sosyal medya üzerinden huzuru bozmaya yönelik hareket eden bu unsurların terör örgütleri ile bağlantıları tespit edilmiştir. Bu kapsamda değerlendirildiğine, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan hesapların bağımsız olarak hareket etmedikleri, provokatif eylemlerin artmasını sağlayan bu hesapların bağlı oldukları örgütlerce maşa olarak kullanıldığı, terör örgütlerinin de Türkiye karşıtı hareketlerde başka dış odaklar tarafından yönetildiği değerlendirilmiştir" denildi.

Güvenlik kaynakları, terör örgütleri ve hasım odaklar tarafından en küçük olayların bile sosyal medya aracılığıyla halkı provoke etmek ve iç huzuru bozmak için kullanıldığını tespit ettiklerini belirtti. Açıklamada, "İnsanlar arasında kin ve nefret duyguları oluşturarak, ülkede kargaşa ortamı yaratmak hedefi doğrultusunda terör örgütlerinin aparat olarak kullanıldığı müşahede edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: KARAR