İzmir'in Konak ilçesinde 2 kişinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği olaya ilişkin davanın ilk duruşmasında önemli gelişmeler yaşandı. İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla yargılanan 42 sanığın yargılandığı duruşmada, iki gün süren oturumlar tamamlandı. Savunmaları alınan 13 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Duruşmada, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in babası sanıkların en ağır cezayı almasını talep ederek, Türkiye’de benzer olayların yaşanmaması için herkesin işini düzgün yapması gerektiğini vurguladı. Sanıkların savunmalarının ardından, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış Koç'un avukatı, bazı siyasilerin mahkeme başkanını ziyaret ettiğini ileri sürdü. Mahkeme başkanı ise bu iddiayı kesin bir dille reddetti.

Diyarbakır'da Bıçaklı Tartışma: 1 Kişi Yaşamını Yitirdi! Diyarbakır'da Bıçaklı Tartışma: 1 Kişi Yaşamını Yitirdi!

Ara kararında, 13 tutuklu sanığın tutukluluklarının devamına, 9 sanığın adli kontrollerinin sürmesine, hamile olan A.E.’nin ise adli kontrolünün kaldırılmasına hükmedildi. Karara tepki gösteren salondakilere mahkeme başkanı, dosyanın ciddiyetine dikkat çekerek, herkesin bu bilincin farkında olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: SÖZCÜ