Filistin makamları, Türk yetkililere Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail ordusu tarafından keskin nişancı kullanılarak kasıtlı bir şekilde öldürülmüş olabileceğini bildirdi. Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu ile bilgi paylaşımı yapıldı ve kullanılan merminin gerçek mermi olduğuna dair bir kanaat ifade edildi. Bu durum, 2022'de gazeteci Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesiyle benzerlik taşıyor ve bu nedenle Filistinli doktorların Eygi'ye otopsi yapacağı bildirildi.

TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı! TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı!

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında gerçek mermilerle ateş açması sonucu Eygi başından vurularak ağır yaralanmış, hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybetmiştir. Eygi'nin ABD vatandaşlığı da bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini kınayarak İsrail'in Batı Şeria'daki işgal ve saldırılarını eleştirdi ve Türkiye'nin uluslararası platformlarda bu konuda mücadele edeceğini belirtti. Erdoğan, Eygi'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, İsrail'in uyguladığı politikaların son bulmasını ve insanlığa karşı işlediği suçların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.

Kaynak: HABERLER.COM