GÜNDEM

Kayıp Narin'in amcası gözaltına alındı

Türkiye’nin günlerdir aradığı kayıp Narin Güran için gönüllülerle birlikte binlerce personel seferber olmuş durumda. Arama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, olayla ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası olan mahalle muhtarı gözaltına alındı.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 11. gününe girerken, soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Narin'in amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan S.G. gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren savcılık, Narin'in anne ve babasından alınan DNA örneklerini şüpheli S.G.'nin örnekleriyle karşılaştırmayı planlıyor.

Savcılık, anne Yüksel ve baba Arif Güran dahil tüm aile fertlerinin, amcaların ve kuzenlerin ifadelerinin yeniden alınması için talimat verdi. Jandarma tarafından gözaltına alınan aile fertleri çapraz sorguya tabi tutuluyor, küçük kızın bulunmasına yönelik yeni ipuçları elde edilmeye çalışılıyor.

Daha önce gözaltına alınan Narin'in 18 yaşındaki ağabeyi E.G., kolundaki diş izinin Narin'e ait çıkmaması üzerine serbest bırakılmıştı. Soruşturma devam ederken, diğer aile üyelerinin ve akrabaların ifadeleri jandarma tarafından alınıyor.