GÜNDEM

Kayıp Narin soruşturmasında gözaltındaki kişi serbest kaldı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişinin serbest bırakıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililerin konuya ilişkin detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. Güran'ın bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Narin Güran, 21 Ağustos'ta Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan sonra ailesi yetkililere durumu bildirdi ve bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. Aramalara İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden itfaiye ekipleri katılıyor.

Tavşantepe İlkokulu'nda kurulan Hareket Merkezi'nde tüm ekiplerin koordineli çalışması sağlanarak, mahalledeki ve çevresindeki alanlar titizlikle aranıyor. Gönüllülerin de katılımıyla, şu ana kadar 1710 personelin yer aldığı arama çalışmaları, kayalıklar, dere ve sazlık alanları, tarlalar, atıl binalar, boş evler, ahırlar ve evlerin bahçelerinde sürdürülüyor.

Aramalar sırasında bulunan terliklerin Narin'e ait olmadığı tespit edildi. Ayrıca, arama çalışmalarına katılan ekiplere Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi tarafından yemek ve çay ikramında bulunuldu.

Narin Güran'ın babası Arif Güran, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım'ın yaptığı umut verici açıklamalar sonrasında umutlarının arttığını belirtti ve jandarma ve AFAD ekiplerinin çabalarını övdü. Güran, ayrıca asılsız ihbar ve şikayetlerin aileyi üzdüğünü ifade etti.