GÜNDEM

İzmir'in ardından Çorum'da da elektrik kaçağı nedeniyle can kaybı yaşandı

Türkiye, İzmir'deki elektrik kaçağı faciasını tartışırken, Çorum'da başka bir trajedi yaşandı. Çorum'un Ortaköy ilçesinde, buğday yüklerken helezon makinesindeki elektrik kaçağı nedeniyle bir kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde, sabah saatlerinde trajik bir olay yaşandı. Tarım işçisi 43 yaşındaki Şefik Celep, buğday yüklerken helezon makinesindeki elektrik kaçağı nedeniyle elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Celep, evinin önünde, gece yağan yağmurun ıslattığı buğdayı helezon makinesiyle traktör römorkuna yüklemeye çalışıyordu. Ancak makinedeki teknik bir arıza nedeniyle elektrik kaçağı oluştu ve Celep, bu sırada akıma temas etti. Olayın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

Şefik Celep, sağlık ekipleri tarafından Ortaköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Celep'in cenazesi, olay yeri incelemesinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Burada yapılacak otopsinin ardından, Aşdağul beldesi Şirineveler Mahallesi'nde düzenlenecek bir törenle toprağa verilecektir.