GÜNDEM

İzmir'deki patlamanın nedeni ortaya çıktı: 5 ölü, 57 yaralı!

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda sanayi tüpünden kaynaklanan bir patlama meydana geldi. Patlamada 5 kişi hayatını kaybederken, 57 kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup, iki Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Patlama nedeniyle bölgede bulunan 10 binada hasar oluştu. Yaralıların tedavisi dört ayrı hastanede devam ediyor.

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre, patlamanın sanayi tüpünden kaynaklandığı belirtilirken, olay sonrasında ortalık adeta savaş alanına döndü ve çevredeki bazı binalarda hasar oluştu. Patlama sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, resmi açıklamalara göre 57 kişi yaralandı. Patlamanın ardından çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ve yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, patlamanın sanayi tüpünden kaynaklandığını ve olay yerinde AFAD, Sağlık Müdürlüğü ve UMKE ekiplerinin sevk edildiğini belirtti. Yerlikaya, patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 35 kişinin yaralandığını ifade etti. Patlama ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, NTV canlı yayında patlamanın binanın altındaki bir şırdan dükkanında yaşandığını söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve iki Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. İzmir Valisi Süleyman Elban ise patlamada 57 kişinin yaralandığını, yaralıların dört ayrı hastanede tedavi altında olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da patlamayı araştırmak üzere bakanlık müfettişlerinin görevlendirildiğini ve gerekli incelemelerin yapılacağını belirterek, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.