GÜNDEM

İzmir’deki patlamada korkunç ihmal ortaya çıktı: Tüpü takanın yetki belgesi yok

İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma detayları şu şekilde ortaya çıktı: Patlamada tüpü değiştiren kişinin yetki belgesi bulunmadığı tespit edilmiş. İş yerinin tüp değişiminden sonra 12 saat boyunca hizmet verdiği ve bu süre içinde tüpten sızan gazın iş yerinde biriktiği belirlenmiş. Kepenkle kapalı olan iş yerine dolan gazın patlamaya neden olduğu değerlendiriliyor. Ayrıca iş yerinin ruhsat başvurusunun belediye tarafından incelenme aşamasında olduğu bilgisi de

İzmir'in Torbalı ilçesinde 30 Haziran'da meydana gelen patlamayla ilgili detaylar ortaya çıktı. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, patlamada tüpü değiştiren M.K.'nin yetki belgesi olmadığı tespit edildiği belirtildi. İş yerinin ruhsatsız olduğuna dair daha önce şikayet yapıldığı ancak ruhsat başvurusunun belediye tarafından değerlendirme aşamasında olduğu bilgisi de soruşturma raporunda yer aldı.

Patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren M.K.'nin ifadesinde, uzun süredir bu işi yaptığını ve gaz kaçağını kontrol ettiğini söylediği ancak yetki belgesi olmadığı vurgulandı. İş yeri sahibi G.K. ise tüpün cumartesi günü değiştirildiğini ve lokantanın gece saat 02.00'ye kadar açık olduğunu ifade etti.

Soruşturma, lokantada tüp değişiminden sonra 12 saat boyunca gaz sızıntısının oluştuğu ve bu gazın iş yerinde birikerek patlamaya yol açtığı sonucuna varmıştır. Bilirkişi raporunda, iş yerindeki güvenlik önlemleri, alarm sistemi, tüpün kullanımı ve işletme koşulları gibi detaylar detaylı olarak araştırılacak.

Patlama sonucunda iş yerinin kepenginin insanların üzerine savrulduğu da vurgulandı. Soruşturma kapsamında iş yeri sahibi G.K. ve tüpü değiştiren M.K.'nin herhangi bir suç kaydının olmadığı belirlendi.

Patlama sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi ise yaralanmıştı. Soruşturma devam ediyor ve detaylı bilirkişi raporu bekleniyor.