GÜNDEM

İstanbul'da yaşanan metrobüs kazası sonrası şoförün ilk ifadesi: Frene bastım ama tutmadı

Küçükçekmece'de sabah saatlerinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği metrobüs kazası sonrasında gözaltına alınan metrobüs şoförü, ifadesinde "Frene bastım ama tutmadı" dedi. Kazanın ardından, 2 metrobüs şoförü ve 1 denetim amiri gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Küçükçekmece'de bu sabah meydana gelen metrobüs kazasında, iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır olmak üzere 50 kişi yaralandı. Kazanın ardından, olayla ilgili olarak 2 metrobüs şoförü ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

Gözaltına alınan metrobüs şoförlerinden M.Ç., ifadesinde "Frene bastım ama tutmadı. Metrobüs kaymaya devam etti" dedi. Diğer şoför E.Y. ise ifadesinde, "Diğer şoförü gördüm, kendimi sola doğru attım. O esnada kaza yapan metrobüse sürttüm" şeklinde konuştu. Kazayla ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Kazada hayatını kaybeden kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu tespit edildi.

Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Uçar'ın cenazesi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kazayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor.