İstanbul'da Simit Fiyatları Tavan Yaptı: Fakirin Simiti de Lüks Oldu!

Herkesin günlük tüketim listesinde bulunan simit, İstanbul'da bir zamma daha maruz kaldı ve fiyatları adeta tavan yaptı. Yüksek enflasyon ve ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar, temel ihtiyaçlarına gelen zamlarla bir kez daha sarsıldı.

Ağustos ayında yüzde 33'lük bir artışla 10 liraya yükselen simidin fiyatına yeni bir zammın daha eklenmesiyle İstanbul'da simit fiyatları resmen ayyuka çıktı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, birçok fırın, maliyet artışları nedeniyle simit fiyatını yüzde 20 artırarak ürünü 12 liradan satışa sundu.

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Esnaf, maliyetlerin artışı karşısında dayanamadıklarını ve resmi bir zam beklemeden fiyatları yükseltmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Simitin ekmeğe nazaran izinli bir ürün olduğunu hatırlatan esnaf, maliyetlerin yüksekliği sebebiyle olası cezaları göze aldıklarını belirtti.

Bu durum, maddi sıkıntılarla boğuşan vatandaşların günlük hayatta en temel gıda maddelerine dahi zorlukla ulaşma mücadelesini gözler önüne seriyor. İlerleyen günlerde fiyat artışlarının devam edip etmeyeceği ve bu durumun diğer temel ihtiyaç ürünlerini de etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu.(Karar)

Editör: Haber Merkezi