GÜNDEM

İstanbul Ve İzmir'de Suç Örgütünden 14 Kişi Yakalandı!

İstanbul ve İzmir'de düzenlenen 'Kafes Operasyonları'nda yakalanan suç örgütü üyesi 14 kişi tutuklandı, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul ve İzmir'de düzenlenen 'Kafes Operasyonları'nda suç örgütü üyesi 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yönetiminde, Özgür Saral'ın yönetiminde organize suç amaçlı operasyon düzenlendi. Bu operasyon kapsamında, daha önce başka suçlardan tutuklu olan kişilerin de dahil olduğu toplam 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İki ülkedeki 'Kafes Operasyonları' sırasında bir araya gelindi ve Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden Murat Can K., Birol Subay A., Özgür S., Rüstem S., Ali Seydo A., Faruk Y., Şahin Y., Ebru Ö. ., Fatih B., Adar Ç., Burak F., Mehmet A., Samet Can A. ve Ömer F. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise Ecevit Ş., Arif T., Ayfer Abu H., Eda A., Hüseyin K., Özgür M., Sadık Y., Serkan K., Olgun F. ve Özgür M., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Suç örgütü üyeleri, İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki sitelerde ev sahiplerini ve konutları silahla tehdit ederek yağmalamakla suçlanıyor. Ayrıca sitelerdeki mülk sahiplerinin bilgileri dışında sahte belgelerle daireleri kiraya verdikleri, site içinde çalıştırılan suçları işledikleri, eğlence mekanlarına saldırılar düzenleyerek kasten öldürmeye teşebbüs ettikleri iddia ediliyor. Bu zanlılar ayrıca, site sakinlerini tehdit ederek fuhuş faaliyetlerini yürüttükleri, Sarıyer ve Beyoğlu'nda silahla yaralama olaylarına karıştıkları ve kent içinde genel hayat güvenliği tehlikeye attıkları suçlamalarıyla da karşı karşıya kalıyorlar.(haberler.com)