GÜNDEM

İstanbul Valiliği'nden Polis Sendikasına Taksim Engeli: İzin Verilmedi

Emniyet Teşkilatı Sendikası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Meydanı'na yürümek ve anıta çelenk koymak için İstanbul Valiliği'ne başvurdu ancak izin verilmedi. Sendikanın resmi hesabından yapılan açıklamada, izin reddedilmesine ilişkin tepki gösterildi.

Sendika yetkilileri, İstanbul Valiliği'ne zamanında resmi başvuruları yaparak Emniyet Teşkilatı çalışanlarının sesi olmak ve 1 Mayıs'ın normalleşmesine katkı sağlamak amacıyla Taksim Meydanı'na çıkmak isteklerini ilettiklerini belirtti. Ancak yapılan müracaatın kabul edilmediği ifade edildi.

Sendikanın açıklamasında, diğer sendikaların Taksim Anıtı'na çelenk koyma ve basın açıklaması yapma izni alırken kendilerine izin verilmemesine tepki gösterildi. Ayrıca, Saraçhane Meydanı'na yönlendirilmeye çalışıldıkları ifade edilerek, sendikanın sesinin olmaya devam edeceği vurgulandı.

Emniyet Teşkilatı Sendikası yetkilileri, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarken, Emniyet Teşkilatı çalışanlarının da emekçi olduğunu ve seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, diğer hizmet sınıflarında bulunan memur sendikalarına izin verilirken, Emniyet Teşkilatı'nın başvurusunun reddedilmesinin mevcut durumun normalleşmesini engellediği ifade edildi.