Ispanak; vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından verimli besinlerdendir. Ancak bu besini direk salata ya da yemeklerde tüketmenize gerek yok. Taze ıspanak suyu içmek, bu besinin yararlarını almanın en etkili ve kolay yoludur. Sadece kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz ayrıca vücudunuza birçok farklı fayda da sağlar. İşte, ıspanak suyunun sağlık üzerindeki o yararları...

KİLO VERMEYİ HIZLANDIRIR

Düşük kalorili besin olan ıspanak aynı zamanda çeşitli besin maddeleri de içerir. Ispanak suyu; vücudu temizler, sindirimi düzenler ve sağlıklı kilo vermenize destek olur.

Lif bakımından verimli olması da ıspanağın tokluk hissini artırmasını sağlar. Tok hissetmek, yemek yeme isteğinizi azaltarak kilo vermenizi de katkıda bulunur

Ayrıyetten kilo verme sürecinde enerji seviyenizi arttıracak olan ıspanak, sindirim sisteminizin işleyişini de hızlandıracaktır.

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Ispanak suyunda bulunan antioksidanlar, bedeninizin stres ve kronik hastalıklara karşı korur. Ispanak, lutein, beta karoten, kumarik asit, violaksantin ve ferulik asit antioksidanları bakımından idealdir.

Kanser hastasının ilacını SGK karşılayacak Kanser hastasının ilacını SGK karşılayacak

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Ispanak suyu, sağlıklı görmeye elverişli iki antioksidan olan lutein ile zeaksantinle doludur. Yapılan araştırmalar, bu bileşiklerin ilerleyici görme kaybını ortaya çıkaran yaygın bir durum olan yaşa bağlı makula dejenerasyonuna karşı korunmaya destek olduğunu ortaya çıkarmıştır.

KANSER HÜCRELERİNİ ÖNLER

Yapılan bazı araştırmalar, ıspanakta bulunan bileşiklerin kanser hücrelerinin oluşması ve büyümesine savaş açtığını ortaya koymuştur. Öyle ki farelerde yapılan 2 haftalık çalışmada ıspanak suyunun, kolon kanseri tömürlerinin hacmini yüzde 56 azalttığı gözlemlenmiştir. (karar)

Editör: Haber Merkezi