DÜNYA

İsrail, Lübnan'daki Barış Gücü askerlerine saldırdı

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Lübnan'daki Barış Gücü askerlerine ateş açtığını ve bu saldırıda iki askerin yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Güney Lübnan'da Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerine ateş açtığını duyurdu. Bu saldırılar sonucunda iki askerin yaralandığı bildirildi.

BM'den yapılan açıklamada, saldırıların Naqoura'daki UNIFIL ana üssü de dahil olmak üzere üç mevziye yapıldığı belirtildi. Ancak, ne UNIFIL ne de İsrail ordusundan saldırıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Bu gelişmelerin öncesinde, Hizbullah, İsrail'e ait bir tankı Ras al-Naqoura sınır bölgesine ilerlerken vurduğunu ve ardından yaralı askerleri tahliye etmeye çalışan bir İsrail birliğine füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

UNIFIL, pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Barış Gücü'nün bulunduğu konumlara yakın gerçekleştirdiği faaliyetlerden "derin endişe" duyduğunu ifade ederek, Barış Gücü askerlerinin güvenliğinin riske atılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, İsrail'in UNIFIL'deki birliklerini çekmesi yönündeki talebinin geri çevrildiği bildirildi.