Milton Kasırgası, Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) tarafından yapılan açıklamalara göre, Florida'nın Siesta Key kentinde kategori 3 seviyesinde karaya çıktı. Rüzgar hızı başlangıçta saatte 205 kilometre olarak ölçüldü; ancak yaklaşık 2 buçuk saat sonra bu hız 165 kilometreye düşerek kasırga kategori 2 seviyesine geriledi.

Kasırga, Florida'da birçok hortuma yol açarken, en az 125 evde ciddi hasar meydana geldi. Ayrıca, yaklaşık bir buçuk milyon ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

CNN'in bildirdiğine göre, Florida'nın St. Lucie bölgesinde dört kişi yaşamını yitirdi.

Gazze’de ölü sayısı 42 bin 65’e çıktı Gazze’de ölü sayısı 42 bin 65’e çıktı

Florida Valisi Ron DeSantis, kasırganın tehdit oluşturduğu 51 ilçe için olağanüstü hal ilan etti. ABD Başkanı Joe Biden ise kasırga öncesinde halkı bölgeyi tahliye etmeye çağırarak "Bu ölüm kalım meselesi" dedi.

Kasırga nedeniyle Tampa Körfezi ve çevresinde zorunlu tahliyeler başlatıldı. Sakinlerin, su baskınları ve yıkıcı rüzgarlar nedeniyle güvenli yerlere tahliye edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. NHC, kasırganın getireceği fırtına dalgaları ve yükselen deniz sularının Florida'nın birçok kıyı bölgesinde su baskınlarına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: NTV